Heerlijke paleo bounty-bonbons

Ik ben eens op Paleo avontuur gegaan en heb heerlijke paleo bounty-bonbons met kokosrasp en extra pure chocolade gemaakt! Dit is het recept (ze zijn echt niet te versmaden)!

  • 110 gram kokosrasp
  • 4 dadels
  • 2 theelepels honing (dit kun je vervangen door kokosbloesemsuiker of weglaten)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 gram extra pure chocolade (moet meer dan 70% cacao bevatten), ik heb chocolade met 85% cacao gebruikt.

Doe de kokosrasp, dadels, honing en kokosolie in een keukenmachine of hakmolen met staafmixer en hak alles door elkaar. Je krijgt een plakkerig mengseltje. Ik geef hier dus de voorkeur aan honing, omdat het beter plakt dan kokosbloesemsuiker. Om hier stevige vullingen voor de bounties van te maken kun je met je hand vormpjes maken, maar ik heb hiervoor siliconen bonbonvormpjes voor gebruikt (van Action). Je kunt de kokosmengsel met een klein theelepeltje in de vormpjes doen en dit goed aandrukken (zoals je een zandtaartje zou maken). Om ze stevig te laten worden, laat ze een tijdje in de koelkast afkoelen en haal ze er dan pas uit.

P1050028

Als voorbereiding een dienblad met bakpapier klaarleggen, waar je de bonbons/ bounties op kan leggen. Smelt de chocolade op een zacht pitje in een pannetje en stop 1 harde kokosvulling in de chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade helemaal om de vulling zit en haal het er dan uit met twee theelepels. Leg dit voorzichtig op het bakpapier. Dan kun je de met de volgende vulling verder. Als je klaar bent, doe het dienblad met de bounties in de koelkast om de chocolade te laten stollen. Het resultaat: heerlijke en gezonde bounty-bonbons!

P1050030Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s