Wie ben ik?

In het dagelijkse leven ben (was) ik een hardwerkende moeder met twintig werkjaren achter me, waarvan 17 in de ICT. Ik sta op dit moment op een kruispunt in mijn carrière en heb problemen met keuzes maken. Wil ik blijven volhouden wat ik aan het doen was of zal ik daarmee mijzelf verloochenen? De arbeidsmarkt op mijn vakgebied is erg slap op dit moment en vraagt schapen met 5 poten. Een schaap die projecten kan managen, fulltime werkt en veel wil reizen voor zijn werk. Helaas ben ik dat schaap niet. Nee, ik ben dat zwarte schaap dat nu ontslagen word. Ik ben te aardig en geen vastbijter. Nou ja, ik bijt me wel vast in problemen, maar niet in mensen.

Om een lang verhaal kort te maken, misschien wordt het tijd voor een omschakeling en moet ik iets voor mezelf op poten zetten. Vandaar deze blog/website.

Ik ben 6 jaar geleden, na twee zwangerschappen en 7,5 kilo meer, begonnen met een nieuwe levensstijl: beperkt koolhydraten eten volgens het boek van Yvonne Lemmers (Grip op Koolhydraten, of in het kort GoK). Ik zal je vertellen waarom deze manier van afvallen mij zo aansprak: ik zocht naar een koolhydraatarm dieet en vond heel veel diëten veel te extreem. Eieren met spek eten sprak me wel aan, maar waarom zou je nooit een beetje brood mogen eten, waarom nooit aardappelen? Hoe lang houd je het vol als je lange tijd niet buiten je boekje mag eten? Yvonne Lemmers heeft een oplossing daarvoor gevonden: het koolhydraatuurtje. In dat uurtje mag je wel koolhydraten nuttigen, maar uiteraard met mate.
Dit is zo goed vol te houden, dat je het uiteindelijk als levensstijl kan hanteren. Zeker wanneer je in fase 2 komt waarbij je in weekenden nog wat meer koolhydraten kan nuttigen (denk aan bakbroodjes in de ochtend).

Verder zal ik in deze blog wat nieuwe inzichten in voeding naar voren laten komen, die van je vergen dat je alles wat je (traditioneel) wist over voeding overboord gaat gooien. De gevestigde kennis over voeding van bijvoorbeeld het voedingscentrum is zóóó achterhaald. Dat moest maar eens gezegd worden.

Gedurende de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat zoveel traditionele inzichten vaak niet kloppen. Mensen lijken vaak vastgeroest in oude denkpatronen. Vandaar deze website om mensen te helpen met een omschakeling in de interne mindset.

Blijf gezond!

 

yvonne lemmers
Grip op Koolhydraten basisboek
yvonne lemmers kookboek 1
Grip op Koolhydraten Kookboek 1
yvonne lemmers kookboek 2
Grip op Koolhydraten Kookboek 2
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s